A leggyakoribb 9 kérdés az ELTE Isz-ről 

Csak ELTE-s hallgatóként végezhetek rajtatok keresztül munkát? 

Természetesen nem. A munkáink, minőségükből és elvárásaikból adódóan elsősorban felsőoktatásban tanuló diákok számára elérhetők, nem kikötés, hogy ELTE-s legyél.

Az iskolaszövetkezeten keresztül történő munkavégzéshez nappali tagozatos hallgatónak kell lenned. Ha még nem múltál el 25 éves, akkor passzív és aktív félévben egyaránt dolgozhatsz. A 25. életév betöltésétől azonban csak aktív jogviszonnyal vállalhatsz munkát. 

Van-e tagsági díj? 

Az érvényes tagsághoz részjegyet kell vásárolnod. Ez 400 Ft, amelyet az első fizetésedből vonunk le, és kilépéskor készpénzben visszafizetünk vissza a Múzeum körúti irodánkban!  

Meddig érvényes a tagságom? 

A tagságod a diákigazolványod (vagy annak megfelelő jogviszony-igazolás/ideiglenes diákigazolvány) érvényességi idejére szól. Ezért kell legkésőbb félévente szerződést (és tagságot) hosszabbítanod, akkor is ha folyamatosan egy helyen dolgozol. A hosszabbítást tavaszi félévben március 31-ig, őszi félévben október 31-ig kell megtenned személyesen! Természetesen semmiféle költségbe nem kerül! 

Tagként van-e bármilyen lehetőségem rálátni az iskolaszövetkezet működésére? 

Az Iskolaszövetkezet legfőbb irányító szerve a közgyűlésitt minden aktív tagunk szavazati joggal rendelkezik. Ez biztosítja az átláthatóságot.  

Mi van akkor, ha nem tudok vagy nem akarok részt venni a közgyűlésen? 

A részvétel helyett lehetőséged van meghatalmazással élni. A közgyűlésen a tagok 50%-nak személyesen vagy meghatalmazott útján jelen kell lennieAz érdeklődés minimális, eddig maximum 4 hallgató jelent meg személyesen. Az iskolaszövetkezeti működés biztosításának érdekében az egyetemvezetéssel abban állapodtunk meg, hogy a tagság a megválasztott hallgatói vezetőket (11 HÖK elnök) hatalmazza meg a képviseletére. A meghatalmazást beiratkozáskor felajánljuk, lehetőséged van később is élni vele.  

Milyen munkákat kínáltok? 

Főként irodai, szakmai- és/vagy nyelvtudást igénylő diákmunkákat fogsz találni. 

Mi a helyzet a fizetéssel? Mit kapok meg? 

Mindig nettó bért tüntetünk fel az álláshirdetéseknél, ezt kapod meg.   

Iskolaszövetkezeten keresztül sem nyugdíjjárulékot, sem pedig egészségbiztosítási járulékot nem kell fizetned. A bruttó béredet egyedül a 15%-os személyi jövedelemadó terheli.  

De mit is jelent ez a gyakorlatban?

Ha például havonta nettó 100 000 Ft-ot kapsz, akkor az szja 17 647 Ft, amit az iskolaszövetkezet fizet be utánad.  

Rajtunk keresztül semmilyen más költséggel nem kell számolnod.  

Hogyan tudtok segíteni, ha problémám akad a rajtatok keresztül végzett munka során? 

Segíteni csak akkor tudunk, ha jelzed nekünk a problémád! A partnerektől és a kiközvetített hallgatóktól egyaránt igyekszünk visszajelzést kérni a munkavégzésről. A kommunikációt segíti, hogy a munkaszerződésed aláírása után egy iskolaszövetkezeti kapcsolattartó – vagy ha úgy tetszik, mentor – fog segíteni Neked, akihez bizalommal fordulhatsz.  

Irodáink nyitvatartási idejében pedig mindig elérsz bennünket személyesen is! 

Jelentkeznék egy munkára, de nem tudom „összerakni” az önéletrajzomat és/vagy a motivációs levelemet. Mit tegyek? 

Írd meg nekünk az info@isz.elte.hu email címre, hogy hol akadtál el. Emailben, telefonon vagy személyes konzultáció során segítünk a CV-d, motivációs leveled összetételében 

Egyéb kérdésed lenne még?

Kommentelj és iratkozz fel, hogy mindig értesülj legfrissebb bejegyzéseinkről!